Brailleboek De fantastische slurf

De fantastische slurf

“Olifa weet het eigenlijk altijd al: mama-olifant kan niet met haar ogen kijken. Daarom voelt mama- olifant met haar slurf.” 

In dit kinderboek lees je tien korte verhaaltjes, geïllustreerd met levendige illustraties, over de belevenissen van Olifa en haar mama. De belevenissen zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen uit het leven van een kleuter en haar mama die niet met haar ogen kan kijken. De verhaaltjes gaan over verschillende thema’s, zoals: 

  • de blindengeleidehond,
  • de witte stok,
  • kleuren
  • en braille. 

 

Achterin het boek staan vragen die je helpen om samen het gesprek aan te gaan. 

Naast het prentenboek is er ook een luisterboek. De verhaaltjes uit het prentenboek zijn voorgelezen door de auteur en worden ondersteund door muziek en geluid. Anders dan in het prentenboek hoor je na bijna elk verhaaltje een of twee vragen. Op deze manier kun je per thema napraten over het verhaal.   

Door een mooie samenwerking met Stichting HetSamenLeesMomentje is het boek ook in braille beschikbaar. Bij bestelling van een brailleboek ontvang je een brailleboek en een prentenboek. In het brailleboek staan de illustraties gedetailleerd beschreven. Zowel de titel als de paginanummers zijn in braille in het prentenboek weergegeven.

 

Gegevens van het boek:

Auteur: Willemijn Kloosterman

Illustrator: Hanneke Kloosterman-van denBelt

Uitgever: TipanTekst

ISBN: 978-90-9035387-6

Leeftijd: 2-6 jaar

Zelf lezen: vanaf 8 jaar

Formaat: A5 liggend

Prijs prentenboek: € 14,95

Prijs luisterboek: € 7,50

Prijs brailleboek en prentenboek: € 26,95