Gastblog – Terugblik op een mooie samenwerking met onze Bikkel Willemijn

Willemijn en Angelique bij het afscheid

Deel op social media

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sinds 2019 is ArrangeGroup mentorbedrijf in samenwerking met de Bart de Graaff Foundation. Vanuit deze rol hebben we Bikkel Willemijn Kloosterman begeleid met het verwezenlijken van haar droom: haar eigen bedrijf oprichten. Willemijn is volledig blind en heeft een passie voor schrijven. Nu een jaar verder kijken we terug op een mooie samenwerking met een prachtig resultaat: haar bedrijf Tipantekst staat als een huis!

De droom van Willemijn

Willemijn is een jonge vrouw en vanaf haar geboorte blind. Dagelijks ervaart Willemijn dat veel dingen niet zo vanzelfsprekend zijn wanneer je een beperking hebt. Willemijn is ervan overtuigd dat mensen met een beperking ongekende mogelijkheden hebben en wil dit graag laten zien. Ze heeft één droom: zelfstandig ondernemer worden met de missie om de kloof tussen mensen met een beperking en het bedrijfsleven te verkleinen.

Een jaar vol ontwikkelingen

Het afgelopen jaar heeft Willemijn, met begeleiding van ArrangeGroup, ontzettend grote stappen gezet. Ze heeft hierbij intensief samengewerkt met haar mentor Angelique van der Wal, Manager Business Support. Zo schreven zij samen een ondernemingsplan en financieel plan, bezochten zij netwerkbijeenkomsten en werkte Willemijn één keer per maand op ons kantoor in Hilversum. Vervolgens heeft Willemijn haar eigen identiteit in ondernemerschap scherp gekregen, haar huisstijl vernieuwd, een nieuwe website gebouwd en contacten gelegd voor haar netwerk. Ondertussen heeft zij haar eerst betaalde opdracht afgerond. Tijdens dit proces schreef Willemijn verschillende blogs en interviews over de ontwikkelingen van haar startende onderneming.

Een nieuwe huisstijl

Nadat haar ondernemings- en financieel plan waren goedgekeurd, ging Willemijn voor haar nieuwe huisstijl in gesprek met vormgever Kracht Concept & Creatie. Het maken van een keuze voor een nieuwe huisstijl was vrij lastig. Willemijn vertelt: “Als je kunt zien, zie je dagelijks logo’s. Voor mij is dat niet zo. Daarom is het voor mij ook een echte uitdaging om met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl aan de slag te gaan. Vormen kun je voelen, dus daar kan ik me een goede voorstelling bij maken. Kleuren heb ik nooit gezien en zijn ook niet voelbaar. Ik kan me er globaal wel een voorstelling bij maken. Het gras is groen, de lucht kan blauw of heel donker zijn. Ik heb ook zeker een voorkeur voor bepaalde kleuren, maar dat is toch op grond van een beeld dat ik zelfgemaakt heb door informatie die ik van mijn omgeving heb gekregen. Uiteindelijk is het gelukt een logo en bijpassende huisstijl te kiezen waar ik ontzettend blij mee ben.”

De uitdaging van een website

Ook de website bracht uitdagingen met zich mee. Een website bestaat voor Willemijn enkel uit tekst. Een tekst die is opgebouwd uit kopjes en linkjes. Het ontwerp kan zij helaas niet zien en daarom was het voor haar best een uitdaging om te ontdekken hoe zij haar website wilde ontwerpen. Willemijn is daarvoor in contact gekomen met Joyca Kuijpers van Planet Webdesign. Door het invullen van een vragenlijst liet zij haar wensen weten. Nadat Joyca het ontwerp had gemaakt, werd deze telefonisch uitgelegd en vormde Willemijn een beeld van de website. Met als gevolg een prachtig resultaat: haar eigen website Tipantekst is live!

Afscheid nemen bestaat niet

Vorige week bedankte Willemijn onder andere ArrangeGroup en de Bart de Graaff Foundation voor het afgelopen jaar. En in het bijzonder een aantal personen. Wat voor haar begon als een droom, is nu werkelijkheid: een eigen bedrijf, een nieuwe website en al een aantal opdrachten! Het was een jaar van bikkelen met vallen en opstaan. Het bikkeljaar in samenwerking met de Bart de Graaff Foundation en ArrangeGroup zit er nu dan echt op. Allen kijken we terug op een mooi jaar. “Willemijn staat nu op eigen benen, maar het contact blijft zeker! De meeste credits gaan natuurlijk naar Willemijn zelf. Wat een doorzetter! Het was fijn en leerzaam om met haar samen te werken. Wij hadden dit niet willen missen!”, aldus Angelique van der Wal.

Bloggen via haar eigen website

Nu het bikkeljaar afgerond is zal Willemijn voortaan bloggen via haar eigen website. Ook via social media kun je haar blijven volgen. En uiteraard staat zij altijd open voor een leuke nieuwe opdracht.

Andere artikelen

Interview bij Radio509

Het luisterboek van ‘De fantastische slurf’ heb ik in de studio van Radio509 opgenomen. In dit interview bij Radio509 hoor je hier meer over en

TipanTekst - Abke-Edith-met-dieren
Braille

Hoe is het nu met Houd Je Haaks?

Hoe is het nu met Houd Je Haaks? “We houden ons zeker haaks”, zegt Edith trots. “We hebben een behoorlijke klantenkring en er zijn al