Interviews met ondernemers

In deze tijd werken we massaal thuis. Dit geldt ook voor mensen met een beperking op de arbeidsmarkt. In deze artikelenreeks schrijf ik over mensen die hun beperkingen kennen en daardoor ongekende mogelijkheden hebben.

Anne van de Beek van A-Typist

Je eigen weg – Anne van de Beek

Je eigen weg gaan   Anne studeerde film- en televisiewetenschappen. Daarna deed ze vrijwilligerswerk en werkte ze op een werkervaringsplek. “Ik merkte dat het mij veel energie kostte om naar mijn werk te reizen en om collega’s te hebben. Ook

Lees verder »
Martine Baadenhuijsen met haar hond

Leren door ervaring – Martine Baadenhuijsen

De koffer met ervaringsmateriaal ligt in de kast. Vanwege de coronacrisis kan Martine haar ervaringsworkshops niet geven. “Dat is enorm balen.” Maar Martine gaat niet bij de pakken neer zitten. “Ondernemen is elke keer een stapje buiten je comfortzone zetten.

Lees verder »
Foto van Helma van der Boom

Werken is topsport – Helma van der Boom

Werken is topsport  “Ik ervaar mijn werk echt als topsport. Ik zeg bijna nooit nee tegen een klus. Want welke visueel gehandicapte krijgt er nou werk aangeboden?” Vandaag interview ik Helma van der Boom. Helma is tolk en vertaler. Zij

Lees verder »
Alisa van Alisa's kadootjes enzo

Alisa van Alisa’s kadootjes enzo

Kennismaken met… Alisa van Alisa’s kadootjes enzo Ik bel Alisa voor een interview. Ze zit er al klaar voor. Op de achtergrond hoor ik verschillende dieren. Ganzen houden een ganzengevecht, de haan kraait en de schapen blaten gezellig mee. “Het

Lees verder »