Tijd voor een pitstop

Willemijn op het podium tijdens haar pitch

Deel op social media

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vrijdag 17 mei:
het Pit-Stop Event
van Dutch Leaders.
Tijdens het onderdeel People Stories pitch ik mijn bedrijf. Spannend, maar ook een leuke uitdaging.

Trial and error

Een tijdje geleden werd mij gevraagd wat mijn favoriete liedje is. Ik wist niet waarvoor dit werd gevraagd, maar ik had wel het vermoeden dat het iets met TipanTekst te maken had. Ik koos voor het nummer: I would stay van Krezip. De tekst is heel treffend. “I have to learn, have to try, have to trust, I have to cry, have to see, have to know, that I can be myself.” Ik heb gemerkt dat het een zoektocht kan zijn als je met een beperking wilt werken op de arbeidsmarkt. Het is een proces van trial and error: opstaan, vallen en weer doorgaan. Vandaar ook mijn motto: wie zijn beperkingen kent, heeft ongekende mogelijkheden!

Het balletje rolt

Zoals jullie weten, kwam ik via de Bart De Graaff Foundation terecht bijArrangeGroup.
En via ArrangeGroup kwam ik terecht bij Dutch Leaders. Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om te netwerken. Het balletje rolt en wie weet waar het na mijn pitch van vrijdag 17 mei nog meer naar toe rolt.

The floor is yours

De band speelde het nummer. Ik kwam in de flow en ging het podium op. Er waren letterlijk een paar drempels (traptreden), maar die waren niet zo moeilijk te overwinnen. Daarnaast hielp Jeroen, van Dutch Leaders, mij om een goede plek op het podium te vinden. Ik begon mijn pitch.

Duidelijke boodschap

Het is belangrijk, zowel voor de werknemer met een arbeidsbeperking, als voor de werkgever, dat je weet over welke beperking je het hebt. Als iemand bijvoorbeeld tegen weinig prikkels kan, is het fijn als deze persoon in een rustige ruimte kan werken. Op deze manier levert het zowel voor de werkgever, als voor de werknemer met een arbeidsbeperking, het meeste op. Want wie zijn beperkingen kent, heeft ongekende mogelijkheden.

Woorden geven aan inclusief ondernemen

TipanTekst gelooft in een inclusieve arbeidsmarkt en geeft graag woorden aan verhalen van mensen die inclusief werken. Zo vertelt TipanTekst het verhaal van de werkgever en de werknemer met een arbeidsbeperking. Wil je nu ook graag dat jouw verhaal wordt verteld? Neem dan even contact met mij op. Je kunt mij dan inhuren, zodat ik woorden kan geven aan wat je doet op het gebied van sociaal en inclusief ondernemen.

Andere artikelen

Interview bij Radio509

Het luisterboek van ‘De fantastische slurf’ heb ik in de studio van Radio509 opgenomen. In dit interview bij Radio509 hoor je hier meer over en

TipanTekst - Abke-Edith-met-dieren
Braille

Hoe is het nu met Houd Je Haaks?

Hoe is het nu met Houd Je Haaks? “We houden ons zeker haaks”, zegt Edith trots. “We hebben een behoorlijke klantenkring en er zijn al